4142
page-template-default,page,page-id-4142,central-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Програма 2018

 

Локација: Кинотека на Македонија

06.06.2018, среда


 

 

 

 

 

 

20:00
Руичи Сакамото: Кода
Ryuichi Sakamoto: Coda
Режија: Стивен Номура Шибле
САД/Јапонија, 2017 г., 100 мин

22:00
„Зоран Маџиров“
Продукција: Види Вака
Македонија, 2018, 1,3 мин.

 

 

 

 

 

Blue Note: Приказна за модерниот џез
Blue Note: A Story of Modern Jazz
Режија: Џулијан Бенедикт и Андреас Морел
САД, 2008, 90 мин

07.06.2018, четврток


 

19:00
Conquering Lion
Автор: Јордан Дуков
Продукција ТВ Телма
Македонија, 36 мин, 2017

20.00
Филип Глас: Гледајќи го Глас
Philip Glass: Looking Glass
Реж. Ерик Дармон

 

 

 

 

 

21:30

КОЈАНИСКАТСИ
KOYAANSQUATSY
Режија: Годфри Реџио
САД, 1983, 90 мин
Музика: Филип Глас

08.06.2018, петок


 

19:00
Сан Ра: Братот од другата планета
Sun Ra: Brother From Another Planet, 60 мин

20:00
The Orb: Лунарна Орбита
The Orb: Lunar Orbit, 70 мин

22:00
Ли Скреч Пери: Визии за рајот
Lee Scratch Perry: Visions of Paradise, 90 мин

 

09.06.2017, сабота


 

19:00
Телма докубенд: Љубојна
Автор. Јордан Дуков
Продукција: ТВ Телма
Македонија, 2017, 40 мин

20:00
„Драган Ѓаконовски - Шпато“ Види Вака (3 мин)
Продукција: Види Вака
Македонија, 2017, 3 мин

 

 

 

 

 

 

Бил Еванс: Сеќавање на едно време
Bill Evans: Time Remembered
Режија: Брус Шпигел
САД, 2015, 90 мин

 

22:00
Buena Vista Social Club Adios
Буена виста соушл клаб, адиос
Режија: Луси Вокер,
Велика Британија, 2017, 100 min

10.06.2018, недела


 

 

 

 

 

 

19:00

Hansa Studios: By The Wall
Студиото Ханса, Крај ѕидот 1976-90
Режија: Мајк Кристи
Британија/Италија, 2018, 90 мин

 

 

 

 

 

21:00
Kurt Cobain: Montage of Heck
Курт Кобејн: Монтажа на еден пекол
Режија: Брет Морген
САД, 2014, 145 min