4101
page-template-default,page,page-id-4101,central-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Програма 2017

 

Локација: Кинотека на Македонија

15.06.2017

20:00
Крафтверк – Поп Арт
Kraftwerk – Pop Art

22:00
Жан Мишел Жар „Историја на електронската музика
Jean Michel Jarre – A Journey Through Electronic Music

 

16.06.2017


20:00
1959 – Годината која го променила џезот
1959 – The Year That Changed Jazz

21.00
Девојката од Ипанема: Бразил, боса нова и плажата
The Girl from Ipanema: Brazil, Bossa Nova, and the Beach

17.06.2017

17:00
Ејми Вајнхаус: Со свои зборови
BBC.Amy Winehouse: In Her Own Words

Мачешкото Пијано
The Cat Piano

Буика и симфонискиот оркестар
Buika Symphony

Румфил проект
Roomphil Project

20:00
Кралиците на џезот: Радоста и болката на џез дивите
Queens of Jazz: The Joy and Pain of the Jazz Divas

21:00
Ела Фицџералд: Некаква причина за живеење
American Masters: Ella Fitzgerald – Something To Life For

18.06.2017

20:00
Френк Запа – Современиот композитор одбива да умре
Frank Zappa: The Present-Day Composer Refuses to Die

21:00
Задоволството наречено Моцарт
The Joy of Mozart

22:00
Дерек Меј и Џијан Емин заедно со Франческо тристано и оркестарот Ламуру
Концертен филм Weather Festival, Франција
Derrick May & Dzijan Emin Ft. Francesco Tristano & Orchestra Lamoureux 2015

19.06.2017

20:00
Да живее Рок
Long Live Rock

-Во сеќавање на Лу Рид
Remembering Lou Reed

21:00
Дејвид Боуви кај Бибиси
David Bowie at the BBC