4033
page-template-default,page,page-id-4033,central-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Програма

Локација: Кинотека на Македонија

O1.10.2016

Леонард Коен – Јас сум твојот човек за тоа

Leonard Cohen -I’m Your Man
(2005, 98 min)
Реж.Лиан Лунсон /dir.Lian Lunson
20:00

Би-би-си: Јас сум член на рокенрол бенд – Пејачот

BBC “I’m In a Rock and Roll Band Singer – The Singer
(60 мин)
Реж:Мет О’кејси/dir. Matt O’Casey
22:00

02.10.2016

Би-би-си: Јас сум член на рокенрол бенд – Гитаристот

BBC I’m In a Rock and Roll Band – The Guitarist
(60 min)
Реж:Мет О’кејси/dir. Matt O’Casey
17.00

Брајан Ино – Имагинарни пејсажи

Brian Eno – Imaginary Landscapes
(40 min)
Реж:Мет О’кејси/dir. Matt O’Casey
22.00

Фестивалот Пункт- Уметноста на ремиксувањето во живо

Punkt festival – The Art of the Live Remix
(60 min)
Реж. Адријан ле Гал/dir. Adrian le Gal
19.99

The Factory Records: Manchester from Joy Division to Happy Mondays

(90 min)
Реж. Крис Родли/dir. Chris Rodley
22.00

Џон Ленон – „Го запознав моржот“

John Lennon: I Met the Walrus
(5 min)
Реж. Џош Раскин / dir. Josh Raskin

Приказната за Пинк Флојд-Кој од вас е Пинк

BBC The Pink Floyd Story: Which One is Pink?
(60 min)

O3.10.2016

18.00 Промоција на книга

18.15 David Sylvian Preparations (15 min)

18.30 Влатко Стефановски – Море Сокол Свири (30 min)
Реж. Небојша Грабеж

19.00 BBC I’m In a Rock and Roll Band – The Band 60 min
Реж:Мет О’кејси/dir. Matt O’Casey

Дали белците умеат да го свират блузот?

BBC Blues Britannia: Can the Blue Men sing the Whities?
(80 min)
Реж. Крис Родли/dir. Chris Rodley

Сецко: Толку многу љубови

Secko: So Many Loves“
(15 min)Сценарио и режија: Јордан Дуков

Роберт Плант: Јас самиот

BBC Robert Plant: By Myself
(60 min)
Реж. Крис Родли/dir. Chris Rodley

O4.10.2016

BBC I’m In a Rock and Roll Band – The Drummer

(60 min)
Реж:Мет О’кејси/dir. Matt O’Casey
17.00

Вања Лазарова „Со маки сум се родила“

(45 min)
18.00

Акт
(15 мин)
Реж: Ацо Станкоски
18.45

Современа класична авангардна музика- Во океанот

Contemporary Avant-garde Music – In The Ocean
(53 min)
Реж. Франк Шерер/Frank Scherrer
19.00

Џеф Бакли- Сите тука те посакуваат

Jeff Buckley Everybody Here Wants You
(60 min)
Реж.Серена Крос/Serena Cross
20.00

Засолниште – Лиса Жерар

Sanctuary – Lisa Gerrard
(90 min)
Реж.Клајв Колиер/ dir.Clive Collier
20.00